På den här sidan fanns tidigare en insamlingskampanj där Felix cyklade till Indien för att få in bidrag till Cancerhjälpen. I en intervju med Cancerhjälpen berättade Felix att kampanjen startades för att hjälpa cancersjuka barn och att den var i gång under hela tiden som hans cykelresa till Indien pågick. Tillsammans lyckades WheelsAgainstCancer samla in 96 002 kr som var nästan dubbelt så mycket som målet på 50 000 kr!

Cancerhjälpen

Välgörenhetsorganisationen Cancerhjälpen är en mindre organisation som samlar in pengar för . Cancerhjälpen är helt grundades år 1993 och har sedan dess delat ut mer än 175 miljoner kronor till projekt som hjälper både barn och vuxna som drabbats av cancer. Verksamheten är helt privatfinansierad och har ett 90-konto vilket är en garanti för att de uppfyller de krav som ställs för välgörenhetsorganisationer hos Svensk insamlingskontroll.

Varför är det viktigt att donera pengar i arbetet mot cancer?

Välgörenhet inom cancer är brett och pengarna kan gå till flera olika områden, allt från forskning till stöd för drabbade och deras anhöriga. Cancerhjälpen är ett exempel på en organisation som arbetar med att ge stöd åt barn och vuxna som drabbas av cancer.

När du donerar pengar till en välgörenhetsorganisation som har cancer som område kan du bidra till att hitta nya diagnostiska metoder, behandlingar och kanske till och med ett botemedel för cancer. Organisationer stödjer även patienter och anhöriga med rådgivning och rehabilitering efter sjukdom. Privata donationer är en viktig del av arbetet mot cancer eftersom den offentliga finansieringen inte är tillräckligt för att täcka alla behov.

Hur kan man donera pengar eller delta i en insamlingskampanj?

Det finns flera olika sätt att delta i arbetet mot cancer genom att skänka pengar eller att vara aktiv i en organisation. Man kan bli medlem i en välgörenhetsorganisation, donera en engångsgåva eller vara månadsgivare. Det finns också möjlighet att starta egna insamlingskampanjer till förmån för välgörenhetsorganisationer som arbetar mot cancer. Andra exempel på insamlingskampanjer förutom cykelkampanjer är: löp- och simtävlingar, försäljning av produkter eller tjänster, eller att hålla i ett insamlingsevent. Det finns många sätt att vara med och bidra till arbetet mot cancer!

Lämna ett svar