Att ge bort pengar till välgörande ändamål på fars dag är ett bra sätt att både fira din pappa och att bidra till en bättre värld. Istället för att skicka blommor kan din donation hjälpa till att förbättra livskvaliteten för många andra människor runt om i världen.

Din pappa kommer antagligen också att uppskatta en gåva som har större betydelse än något som bara är materiellt. Att ge bort en donation till välgörenhet visar honom att du tänker på andra och att hans firande kan vara en liten del av denna förändring.

När du skänker pengar till välgörenhet finns det en uppsjö av områden att välja mellan. Din donation kan hjälpa till att förbättra utbildningsmöjligheter för människor i fattiga länder, ge bättre hälsovård eller bidra till en renare miljö. Det behövs inte mycket pengar för att göra skillnad för någon i ett fattigt land.

Välgörenhetsorganisation med fars dag-erbjudanden

Här nedan hitta du de organisationer som har speciella erbjudanden under fars dag. All organisationer listade nedan har ett 90-nummer vilket innebär att de uppfyller kraven hos svensk insamlingskontroll.

Rädda barnen

När du donerar pengar till Rädda barnen så kan du välja att ge bort en fars dag-present till din pappa. Du kan välja mellan olika presentkort, såsom en presentkort för barnens utbildning eller ett för mat och medicin. Tryck här för att komma till Rädda barnens sida för fars dag-presenter.

Barncancerfonden

Barncancerfonden arbetar för att ta fram bättre behandlingar för barn med cancer samt stödja forskning och hjälpa drabbade familjer. Du kan ge en fars dag-present genom Barncancerfonden till din pappa som särskilt är inriktad på att hjälpa barn med cancer.

Röda korset

Att donera pengar till Röda korset gör det möjligt för dem att hjälpa människor i nöd. Röda korset arbetar bland annat med humanitär hjälp, stöd till krigsoffer och sjukvård. Att ge en fars dag-present till Röda korset kan hjälpa till att förse t.ex flyktingar med mat, vatten och skydd.

Unicef

Unicef hjälper till att förbättra barns liv i över 190 länder runt om i världen. Det kan handla om utbildning, hälsovård och skydd mot diskriminering eller våld. Genom Unicef kan du ge bort en fars dag-present till din pappa som kan hjälpa barn i nöd. Du kan välja att donera en summa eller ge bort en present i form av t.ex rent vatten, mat eller skydd mot sjukdomar.

Naturskyddsföreningen

Ett annat alternativ är att stödja Naturskyddsföreningen som arbetar för att skydda vår miljö och natur. Att ge en fars dag-present till Naturskyddsföreningen kan hjälpa till att bevara vilda djur samt bidra till en renare miljö. Genom Naturskyddsföreningen kan du välja att ge bort en present, såsom att rädda ett träd eller skydda djur. Du kan även välja att donera en summa pengar till Naturskyddsföreningens arbete.