Detta var tidigare en kampanj som i samarbete med Finnskoga Motorklubb samlade in pengar i förmån för barndiabetes. Tillsammans lyckades de samla in 156 174 kr vilket var nästan tre gånger så mycket som det satta målet på 60 000 kr!

Folkrace – en motorsport för dig som älskar bilar

Folkrace är en motorsport som har sitt ursprung i Finland men som också är populär i Sverige. I dag finns det i Sverige mer än 130 banor och varje år körs drygt 450 tävlingar. Varje race delas upp i heat som körs av 6 bilar, där förarna tävlar om att först komma i mål. Detta är en sport som tillåter kontakt och det är inte ovanligt att många bilar är mörbultade när de har avslutat racet.

Är du intresserad av folkrace?

Skulle du själv vilja vara med och köra folkrace? Då kan du ansluta dig till en lokal förening på din ort. Folkrace är en sport som inte är så dyr som gemene man tror, du behöver inte ta ett billån på billan.nu för att vara med och tävla – utan det räcker med ett stort engagemang och runt 8000 kr för en bil. Det viktigaste är att du har ett stort bilintresse och kunnande för att vara med!

Varför är det viktigt att samla in pengar till förmån för barndiabetes?

Varje år drabbas mer än 800 barn och unga av typ-1 diabetes som är en autoimmun sjukdom. Det innebär att kroppens immunförsvar angriper och förstör insulinproducerande celler i bukspottkörteln, vilket i sin tur leder till höga blodsockernivåer och behov av livslång medicinering och dagliga insulininjektioner. Att leva med diabetes kan vara en tuff belastning för både barn och deras familjer.

Genom att samla in pengar till förmån för barndiabetes kan vi bidra till forskning och stöd för barn och ungdomar med diabetes, för en bättre livskvalité och framtid.

Barndiabetesfonden

Barndiabetesfonden är en välgörenhetsorganisation som har som vision att bota typ-1 diabetes till år 2040. De samlar in pengar i kampen mot typ-1 diabetes för att finansiera forskning som arbetar för att förebygga, bota eller lindra diabetes hos barn och vuxna.

Lämna ett svar