Insamlare

Malin Holm

Hjälporganisation

Barndiabetesfonden

Min story

Jag har utmanat mig själv!
Min dotter insjuknade i Diabetes typ 1 vid tvåårs ålder, det höll på att sluta i det värsta skedet för henne. tre veckor på sjukhus första tiden, ständiga kontroller och besök hos barnkliniken. Kollar hennes blodsocker genom stick i fingret ca 10ggr per dag för att blodsockret är svajigt och i många fall oberäkneligt. Ingen kan svara på varför min dotter fick typ 1, det är en olöst gåta! Det handlar inte om dålig kost eller dåliga vanor. Varje dag måste hon ta 6-7 sprutor vilket på ett år är över 2000 sprutor (hela livet). När blodsockret blir för lågt känner hon inte av detta och det kan gå mycket fort. Att se ens barn tyna bort i koma och tillkalla ambulans är en förälders värsta mardröm. Den ständiga rädslan för en förälder att "vad händer när det inte finns någon vuxen i närheten" eller "kommer hon ens vakna upp imorgon efter nattens sömn?" För det är ju så att blodsockret ändrar sig även i sömnen, lixom olika väderlekar, aktivitet , sjukdom, adrenalinpåslag och mycket mer. Det gäller att alltid ligga steget före för blodsockret kan ändra riktning fort.

Idag är Joline snart 8år och haft sin diabetes i 5år. Det går framåt med tekniken och hjälpmedel som underlättar hennes vardag, men hon känner sig inte fri som andra barn gör, att alltid behöva vara på sin vakt. Saker som är självklara för andra barn är inte självklara för henne.

Hjälp oss att stödja forskningen och utvecklingen inom diabetes typ 1, jag har speciellt valt Barndiabetesfonden som ligger oss varmt om hjärtat! Barn skall få vara barn.Hälsningar
Malin

Kommentarer

Topplista supportrar

jan anttila 50 kr

Mina supportrar

jan anttila 11 jan 20:28 50 kr