Detta var tidigare en insamling för blogghjälpen där pengar samlades in till UNHCR med hjälp av bloggare. Sammanlagt samlade 264 givare in hela 46 810 kr till UNHCRs flyktingprogram! Flera bloggare var delaktiga i denna insamling där många av deras läsare gjorde donationer till kampanjen.

Är du eller vill du också blogga för att hjälpa andra?

Du som har en egen blogg har ofta stor möjlighet att ge uppmärksamhet och sprida kunskap om viktiga samhällsfrågor. Genom att engagera dig i samhällsfrågor kan du uppmana dina läsare att vara med och donera pengar till de som behöver stöd. Om du själv vill starta en blogg och hjälpa till att samla in pengar finns det massa hjälp att komma igång med bloggandet på starta-blogg.nu.

UNHCR

UNHCR står för United Nations High Commissioner for Refugees och grundades av FN år 1950. Sedan de grundades har de hjälpt mer än 50 miljoner flyktingar runt om i världen och deras arbete är avgörande för att hjälpa människor från krigszoner.

Vad är UNHCRs flyktingprogram?

UNHCR ger skydd och hjälp till flyktingar som tvingats fly från krig, förföljelse och som blivit offer för andra traumatiska händelser. Deras arbete omfattar allt från att skapa skyddade boenden till att hjälpa flyktingar med juridisk rådgivning och att ge dem hjälp till utbildning. I krigsdrabbade områden kan UNHCR även arbeta för att bevara den grundläggande mänskliga värdigheten genom att tillhandahålla medicinsk och terapeutisk hjälp.

Enligt UNHCR är mer än 1 % av världens befolkning på flykt i dag. Där majoriteten av de som är på flykt just nu kommer från Syrien, Venezuela, Afghanistan, Sydsudan och Myanmar. Genom att bidra till UNHCRs arbete kan du hjälpa flyktingar få ett bättre liv och möjlighet till en framtid.

Du kan bidra till UNHCRs arbete genom att göra en donation eller bli regelbunden fadder. På så ätt kan du vara med och ge stöd åt människor på flykt!

Lämna ett svar