Insamlare

Camilla Ekström

Hjälporganisation

Barndiabetesfonden

Min story

Insamlingsbild

För tre år sedan vändes vår familjs liv upp och ner. Vår då 9-åriga dotter Emilia fick diabetes typ 1. Vi missade de vanliga symptomen så när vi åkte till akuten hade hon redan fått ketoacidos. Det är en syraförgiftning som kan vara livshotande. Emilia var okontaktbar och reagerade endast på extrem smärta. Därefter följde tre tunga dagar på intensiven och ytligare en vecka på barnavdelningen på Sös. Och en jobbig framtid för Emilia och även för alla runt omkring henne, som bryr sig om henne.

En diabetiker måste mäta blodsockret och ta insulin varje gång de ska äta något för att hålla blodsockret inom 4-8.
Räknar de fel på antalet kolhydrater eller gör något annat fel med doseringen av insulinet kan de vara bara timmar ifrån en livsfarlig situation, med döden som värsta utgång.

900 barn insjuknar i diabetes typ 1 varje år bara i Sverige. Barnen kämpar för att hålla ordning på sin sjukdom medan forskarna forskar efter ett botemedel. Men det saknas pengar. Pengar som kan rädda vår dotter och många andra barns liv.

Idag vet ingen säkert varför man får diabetes typ 1. Men enligt forskarna kan man INTE få diabetes typ 1 pga att man har ätit för mycket godis, är för tjock eller motionerar för lite.

En person som har diabetes typ 1 får äta allt precis som vanligt, även godis. Så länge de räknar ut hur många kolhydrater de innehåller och tar sitt insulin. Men de bör inte dricka söt dryck utan endast lightläsk.

Vi önskar att Emilia en dag ska få säga: "Jag hade diabetes typ 1"

Tillsammans kan vi göra skillnad och varje krona räknas! 💖

Hälsningar

Camilla & Ted
- Statistik våra tidigare insamlingar -

2015 5 350Kr
2016 6 700Kr
2017 ??????

Kommentarer

Topplista supportrar

Heidi Noelle 100 kr

Mina supportrar

Heidi Noelle
Hoppas de hittar ett botemedel till Emilia och Lova
20 nov 13:04 100 kr