Insamlare

Carolina Jorhem, Nathalie Oja

Hjälporganisation

Barndiabetesfonden

Min story

WNT Sport & Nutrition har tillsammans med kändis-coachen Carolina Jorhem tagit förra årets projekt ett steg längre och startat projektet #RunSugarMountain. Carolina lyckades med utmaningen att från icke-löpare springa Womens Health halvmarathon i april 2016. I år har Carolina en ny side-kick, gruppträningsinstruktören Nathalie Oja, och tillsammans ska de sprina Axa Fjällmaraton i Åre den 5 augusti 2017. Målet är att inspirera till träning och bra kost och samtidigt samla in 100 000 kr till Barndiabetesfonden. Till sin hjälp har dom både löpcoach, läkare, äventyrarcoach, mfl.

I Sverige har 7-8 000 barn och ungdomar diabetes enligt Barndiabetesfonden och diabetes hos barn blir tyvärr allt vanligare. Projektet vill hjälpa till att lyfta att motion är viktigt för alla, och speciellt viktigt för dem som har diabetes. Genom att äta rätt och röra på sig regelbundet kan man nämligen få ett jämnare blodsocker och få en lättare vardag.

Carolina och Nathalie är två styrketränande tjejer och ingen av dem är löpare. Carolina har ett litet försprång i löpningen då hon efter förra årets utmaning nu har klarat av en halvmaraton, medan Nathalie aldrig har sprungit längre än 1,5 mil i sitt liv. Carolinas utmaning blir däremot att hantera sin diabetes under loppets många timmar och helt utan lokalsinne. Att springa en maraton i fjällen med karta och kompass blir en tuff utmaning för båda. Var med och följ tjejerna under de närmaste sex månaderna och ta del av deras framsteg, utmaningar, frustration och få en massa inspiration och tips om träning, löpteknik och kost.

#RunSugarMountain – nu kör vi!

Hjälp oss att samla in 100 000 kr till barndiabetesfonden, varje liten krona är viktig!

Lär känna tjejerna och följ oss på WNT för inspiration:

www.facebook.com/WNT.sportnutrition
@wntsportnutrition
@lillcarro13
@naoj8

Kommentarer

Topplista supportrar

Johanna Jonsson 300 kr

Mina supportrar

Johanna Jonsson
Nu kör vi tjejer!
24 jan 10:47 300 kr