Insamlare

N A

Hjälporganisation

Barndiabetesfonden

Min story

Insamlingsbild

Vår modiga kämpe Lovin fyller snart 2 år och vi vill i samband med hans födelsedag samla in pengar till Barndiabetesfonden.

När Lovin var 15 månader liten fick han Diabetes typ 1. Det är en sjukdom som han behöver leva med varje dag, resten av hans liv. Tills den dagen forskningen hittar ett botemedel.

Det blev en tuff start för Lovin, som snabbt insjuknade i vad vi först trodde var magsjuka. När vi kom in till akuten var läget väldigt kritiskt. Hade vi kommit in något senare hade vi förlorat honom. På akuten möttes vi av ett helt fantastiskt team som snabbt agerade och räddade hans liv.

Lovin blev sen hämtad med ambulans och fick vårdas på intensivvårdsavdelningen på Astrid Lindgrens sjukhus de första dagarna. När vi kom hem efter 2 veckors sjukhusvistelse hade Lovin fått en insulinpump och andra hjälpmedel som han alltid bär med sig på kroppen. Vardagen blev plötsligt helt annorlunda i vår familj. Vi får varje dag sticka Lovin i fingrar och tår, ha ständigt hålla koll på hans värden och väcka honom på nätterna när han har lågt blodsocker. Lovin anpassade sig snabbt till allt det nya, och i början läskiga. Idag är det vardag för honom. Men vi märker att han tycker att sjukdomen är väldigt jobbig för honom stundvis, speciellt när det stör honom i hans lek eller sömn. I allt detta svåra så har han varit oerhört modig och kämpat på!

Vi vill att forskningen ska gå framåt, så att Lovin och alla andra barn och vuxna med diabetes typ 1 ska leva ett så bra liv som möjligt, med ännu bättre hjälpmedel och vård som underlättar livet så mycket som möjligt. Därför vill vi samla in pengar till Barndiabetesfonden som stödjer forskning vars syfte är att förebygga, bota och lindra diabetes hos barn och ungdomar.

Typ 1 diabetes är en allvarlig, livshotande och idag obotlig sjukdom, som drabbar två barn om dagen i Sverige. Sjukdomen startar när immunförsvaret börjar attackera sina egna insulinproducerade celler i kroppen.

Kommentarer

Topplista supportrar

Mina supportrar

Anonym 17 oct 13:29 50 kr