Kampanj

Diabeteskampen 2015

Insamlare

Barndiabetesfondens Lokalförening Gävleborg

Hjälporganisation

Barndiabetesfonden

Min story

I Sverige idag drabbas fortfarande i genomsnitt två barn varje dag av en livshotande, kronisk sjukdom. En sjukdom som innebär intensiv daglig behandling för resten av livet. En sjukdom som vetenskapen inte ens har ett klart svar på var den kommer ifrån, varför den bryter ut, eller hur den ska kunna botas.

Sjukdomen är typ 1 diabetes, eller barndiabetes som den också kallas eftersom det främst drabbar barn och unga (även om den kan drabba vem som helst, när som helst), och det är forskningens kamp mot denna sjukdom som Barndiabetesfonden stödjer. Det finns idag många lovande projekt inom forskningen, men tillräckliga resurser saknas. Forskningen behöver hjälp för att nå ända fram!

Insamlingsverksamheten till förmån för Barndiabetesfonden bedrivs inte minst genom Barndiabetesfondens Riksförening och dess Lokalföreningar, som arbetar för att sprida kunskap om sjukdomen och samla in pengar till forskningen.

Nu går Barndiabetesfondens Lokalföreningar ihop i en gemensam satsning - Diabeteskampen - här på Charity Storm. Detta är Barndiabetesfondens Lokalförening Gävleborgs egen insamling, även om de tillsammans alla syftar till samma sak; att samla in pengar till forskningen.

Hjälp Gävleborg att sätta nytt insamlingsrekord - då hjälper du också forskningen hitta svar på gåtan typ 1 diabetes!

Kommentarer

Topplista supportrar

Maria Trång 100 kr
Bertil Perttu 100 kr

Mina supportrar

Maria Trång
Nu får vi hjälpas åt ☺!
11 oct 18:54 100 kr
Bertil Perttu
diabeteskampen är igång nu
9 oct 17:30 100 kr

Topplista Diabeteskampen 2015