Kampanj

Diabeteskampen 2015

Insamlare

Barndiabetesfondens lokalförening Värmland

Hjälporganisation

Barndiabetesfonden

Min story

I Sverige idag drabbas fortfarande i genomsnitt två barn varje dag av en livshotande, kronisk sjukdom. En sjukdom som innebär intensiv daglig behandling för resten av livet. En sjukdom som vetenskapen inte ens har ett klart svar på var den kommer ifrån, varför den bryter ut, eller hur den ska kunna botas.

Sjukdomen är typ 1 diabetes, eller barndiabetes som den också kallas eftersom det främst drabbar barn och unga (även om den kan drabba vem som helst, när som helst), och det är forskningens kamp mot denna sjukdom som Barndiabetesfonden stödjer. Det finns idag många lovande projekt inom forskningen, men tillräckliga resurser saknas. Forskningen behöver hjälp för att nå ända fram!

Insamlingsverksamheten till förmån för Barndiabetesfonden bedrivs inte minst genom Barndiabetesfondens Riksförening och dess Lokalföreningar, som arbetar för att sprida kunskap om sjukdomen och samla in pengar till forskningen.

Nu går Barndiabetesfondens Lokalföreningar ihop i en gemensam satsning - Diabeteskampen - här på Charity Storm. Detta är Barndiabetesfondens Lokalförening Värmlands egen insamling, även om de tillsammans alla syftar till samma sak; att samla in pengar till forskningen.

Hjälp Värmland att sätta nytt insamlingsrekord - då hjälper du också forskningen hitta svar på gåtan typ 1 diabetes!

Kommentarer

Topplista supportrar

Pernilla Larsson 1700 kr
Bertil Perttu 100 kr
Ewa Eriksson 100 kr

Mina supportrar

Filip Larsson
Detta är resultatet av ett skolprojekt där Fille fått göra armband och sälja.
14 nov 18:43 1600 kr
Anonym 14 nov 11:05 100 kr
Bertil Perttu
diabeteskampen är igång nu
12 oct 09:20 100 kr
Ewa Eriksson 9 oct 20:00 100 kr
Pernilla Larsson
här kommer en liten start
9 oct 17:12 100 kr

Topplista Diabeteskampen 2015