Insamlare

Globala Pedagoger

Hjälporganisation

Globala Pedagoger

Min story

Insamlingsbild

ENGAGEMANG SOM GÖR SKILLNAD
Var med och ge fler utsatta barn en god start i livet samt en bättre framtid i Burkina Faso genom att tillsammans med Globala Pedagoger bygga en grund- och yrkesskola. Ditt stöd innebär exempelvis att fler barn som saknar tillgång till utbildning kan gå i skolan och få baskunskaper som att läsa, skriva och räkna. Eller att föräldrar som lever i fattigdom själva, genom exempelvis yrkesutbildningar inom hantverk och jordbruk eller med stöd till småföretagande via mikrolån, kan försörja sin familj och bryta fattigdomens onda cirkel.

BAKGRUND OCH SYFTE
I ett jämlikt Burkina Faso har alla likvärdiga livsvillkor och möjligheter till en god uppväxt, hälsa, utbildning samt en chans till arbete för att kunna försörja sig själv och sin familj. Så är det tyvärr inte idag. Din sociala bakgrund och ditt kön spelar exempelvis stor roll för vilka förutsättningar du och dina barn får i livet, vilket leder till att många hamnar i extrem fattigdom och ett livslångt utanförskap. Det vill Globala Pedagoger bidra till att ändra på och bygger därför ett utvecklingscenter för utsatta människors sociala och ekonomiska utveckling i Burkina Faso som ska bestå av en grund- och yrkesskola kallad Svensk-Burkinska skolan. Det är en skola som inte bara är en byggnad med fyra väggar, utan ett utvecklingscenter där fler utsatta barn, kvinnor och familjer får stöd för att själva kunna förbättra sin livssituation långsiktigt.

Tanken är bland annat att ta lärdom av det svenska arbetet med elever med olika typer av svårigheter, t.ex. dyslexi och ADHD. Lärarna på Svensk-Burkinska skolan kommer att få utbildning i dessa frågor för att kunna stödja elever med särskilda behov.

I etapp ett av skolbyggandet uppförs en byggnad med tre klassrum, ett kontor och toaletter för att göra det möjligt för flickor att kunna gå i skolan även när de har mens. Denna byggnad kommer att innefatta grundskola årskurs ett till nio. På sikt planeras ytterligare en byggnad för yrkesutbildningar inom exempelvis hantverk och jordbruk med särskild fokus på flickor och kvinnor, i avsikt att främja jämställdhet samt öka målgruppens förmåga till egen försörjning. På skolområdet kommer det även att borras en brunn som förser skolbarnen och kringliggande boende med rent dricksvatten.

***Vi ser fram emot att ha med dig på denna resa för alla människors självklara rättigheter till utbildning, hälsa, egen försörjning och en trygg framtid i Burkina Faso. Vi är 100% övertyggade om att vi - tillsammans med dig och andra - kan skapa fler möjligheter för ett mer jämnlikt Burkina Faso: Ett barn, en familj och ett samhälle åt gången. Ett Burkina Faso där fler människor har möjlighet att själva kunna skapa bestående positiva förändringar i sina liv och det samhälle de lever i.

SÅ KAN DU VARA MED OCH BYGGA SVENSK-BURKINSKA SKOLAN
Klicka på 'GE GÅVA' längre upp på denna sida för att ge en gåva eller sms:a GE 50MÅNAD SKOLBYGGE till 72672 för att bidra med 50 kronor i månaden. Det går också bra att swisha ett valfritt engångsbelopp till 1234844163 eller sms:a GE 100 SKOLBYGGE till 72672 för att skänka 100 kr (byt ut 100 mot 200, 300, 400 eller 500 om du vill skänka ett högre belopp, exempelvis GE 300 SKOLBYGGE). Du kan också bli månadsgivare, alternativt ge ett valfritt engångsbelopp, via din bank direkt till vårt Plusgirokonto 873216-6.

100% av din gåva, det vill säga varenda krona du ger eller samlar in, går till ändamålet och gör stor skillnad genom att inte bara ge utsatta barn och familjer hjälp för stunden, utan också de verktyg och resurser de behöver för att själva kunna övervinna sina svårigheter långsiktigt - inte bara för stunden. Vänligen att ange ditt namn och din mejladress när du ger en gåva så att vi kan hitta den och säga tack.

ÄR DU INTE REDO ATT GE EN GÅVA? HÄR KOMMER TRE OLIKA SÄTT ATT ÄNDÅ VARA MED OCH GÖRA SKILLNAD

1. Du kan starta din egen välgörenhetsinsamling via länken https://goo.gl/CUvS5W för att bidra. Du bestämmer själv målet för din insamling och kan sprida den till din familj samt dina dina vänner så att de kan hjälpa dig att uppnå ditt insamlingsmål. Hör gärna av dig om du behöver hjälp med att starta din egen insamling.

2. Du kan bli volontär eller gå med i vår volontärgrupp på Facebook – där kan du kommunicera med vårt team och andra volontärer samt hjälpa till att sprida ordet om vårt arbete. Där får du också uppdateringar och en titt bakom kulisserna kring arbetet med skolan – besök vår Facebookgrupp.

3. Du kan bli en välgörenhetsambassadör genom att sprida ordet om Svensk-Burkinska skolan. Det kan du göra genom att få vänner och andra att hjälpa till genom att uppmärksamma vårt arbete via din blogg, Facebook och andra former av sociala medier.

OM GLOBALA PEDAGOGER
Globala Pedagoger är en internationell välgörenhetsorganisation som arbetar, Sverige och utomlands, för att främja barns lärande och utveckling, kvinnors likvärdiga livsvillkor samt utsatta familjers förmåga till egen försörjning. Målet med vårt arbete är att ge utsatta barn, familjer och samhällen den hjälp de behöver för att själva kunna övervinna svårigheter som fattigdom och utanförskap långsiktigt - inte bara för stunden.

Välkommen till vår hemsida för att läsa mer om Svensk-Burkinska skolan samt för att se fler sätt på hur du kan engagera dig i vårt arbete i Sverige och utomlands - https://goo.gl/uSfi48

Kommentarer

Topplista supportrar

En gåva från Sanna 500 kr
Roland K 100 kr

Mina supportrar

Roland K
SPÄNNANDE!
23 jan 13:43 100 kr
En gåva från Sanna 23 jan 12:26 500 kr