Insamlare

Filip Dahlquist

Hjälporganisation

Barndiabetesfonden

Min story

I sommar ska Alexander och Filip cykla genom Skottland för att uppmärksamma diabetes!
I slutet av augusti ska vi cykla ca 150 mil genom Skottland, från syd till norr. Vi kommer från och med nu ha en insamling öppen för att kunna hjälpa forskningen men även möta lite fördomar mot diabetes.

Lite kort om Alexander; september 2013 var full fart för mig. Jag hade tre månader kvar på min officersutbildning och jag tränade för fullt till lidingöloppet. Jag visste vad jag hade framför mig, efter examen skulle jag börja jobba på helikopterflottiljen och jag skulle fortsätta jobba mot att bli uppdragspecialist på helikopter.
Mitt i september efter ett par veckor av oroväckande symtom så besökte jag Mälardalens sjukhus och fick den livsförändrande diagnosen diabetes typ-1. Det visade sig dessutom vara i princip omöjligt att få anställning i försvaret som diabetiker. Hade jag fått diagnosen tre månader senare hade det inte varit några alls problem berättades det för mig då jag då förmodligen hade skrivit på ett anställningsavtal. Idag håller jag på att skola om mig till fysioterapeut men jag fullföljde även lidingöloppet 2 veckor efter diagnosen och gjorde dessutom en hel svensk klassiker första året som diabetiker!

Tillsammans gör vi världen lite bättre!

Hälsningar
Filip & Alexander

Uppdateringar

Kommentarer

Topplista supportrar

cathrine bernergård 1000 kr
Emma Måndroppe 200 kr
Susanne Gräslund 100 kr

Mina supportrar

SMS-gåva 16 may 10:18 200 kr
cathrine bernergård
kämpa på!
12 may 08:55 1000 kr
SMS-gåva 12 may 07:17 100 kr
Susanne Gräslund 11 may 22:46 100 kr
Emma Måndroppe
För alla diabeteshjältar - stora som små!⭐️
11 may 20:56 200 kr